SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

POGOJI ZA UPORABO SPLETNEGA MESTA www.knajfi.com

SPLOŠNI POGOJI
Splošni pogoji poslovanja urejajo in opredeljujejo medsebojne pravice in obveznosti ponudnika in kupca izdelkov.

PLAČILA
Plačila sprejemamo samo v evrih (€), cene posameznih artiklov so prav tako prikazane v evrih.

Plačila se lahko izplačujejo z naslednjimi plačilnimi metodami:

  • Paypal,
  • debetne in kreditne kartice,
  • predplačilo z bančnim nakazilom.

Ko kupec potrdi naročilo, prejme podatke za plačilo z bančnim nakazilom. Znesek, ki ga je treba plačati, je naveden v posredovanem predračunu, ki ga stranka prejme na svoj e-poštni naslov. Naročilo je aktivno dva dni od datuma naročila. Če v dveh dneh za izdani predračun ne prejmemo plačila, bo naročilo samodejno preklicano.

CENE ARTIKLOV
Cene so določene in izražene v evrih. V ceno je vključen 22 % DDV.

Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen izdelkov brez predhodnega obvestila. Vse carinske takse oz. kateri koli carinski postopki so odgovornost kupcev. Objavljen cenik velja od dneva objave dalje, tj. 8. 6. 2022.

AKCIJSKE IN PROMOCIJSKE KODE

Prodajalec lahko po e-naslovu ali družbenih omrežjih za namen promocije objavi posebne akcijske kode. Vse kode so časovno omejene, izkoristiti jih je treba v določenem roku, po izteku roka so neveljavne. Kupec lahko pri svojem nakupu koristi samo eno akcijsko kodo, kode med seboj niso združljive in jih ni mogoče zamenjati za kar koli drugega.

Promocijsko ali akcijsko kodo lahko uporabite ob koncu nakupa. Vrednost kode se avtomatsko odšteje od zneska celotnega naročila in tako morate poravnati še preostali znesek.

POSTOPEK NAROČILA

Postopek naročila:

S klikom na ikono »Dodaj v košarico« izdelek dodate v košarico. Košarica omogoča pregled izbrane količine, cene posameznega izdelka, skupne cene, če je dodanih več izdelkov, poštnine in DDV. Če imate kodo za popust, jo lahko vnesete in potrdite s klikom na gumb »Uporabi«. Pod naročenimi izdelki oz. naročilom si lahko ogledate strošek dostave, skupno ceno naročila z DDV, višino davka ter končni znesek za plačilo naročenega. V ustreznih okencih izberete način plačila (po povzetju, po položnici, s kreditno kartico, Paypal). Po vnosu podatkov potrdite izbrano vrsto plačila in način dostave izdelka. Z naše strani nato prejmete e-mail, da je vaše naročilo potrjeno. V roku 24 ur v naslednjem delovnem dnevu paket odpremimo s kurirsko službo na naslov, ki ste ga navedli med vnosom podatkov.

Spletna trgovina Knajfi.com se trudi skrbeti za pravilnost in ažurnost podatkov, vendar vam v primeru izbire noža, ki ga v danem trenutku ni na zalogi, omogočamo preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

Komunikacija med stranko in Knajfi poteka po elektronski pošti ali telefonu, prodajna pogodba začne veljati po tem, ko spletno mesto www.knajfi.com kupcu po e-pošti pošlje potrditev naročila.

Pred oddajo paketa kurirski službi ima stranka pravico preklicati celotno naročilo ali dele naročila po e-pošti ali telefonu brez dodatnih stroškov. Po oddaji paketa kurirski službi naročila ni več mogoče spremeniti oz. preklicati. Če kurirska služba odobri preklic prevzema in posredovanja paketa stranki, pa že nastale stroške transporta in vse stroške, ki so s preklicem nastali, nosi kupec.

POSREDOVANJE PAKETA

Posredovanje paketov opravljajo pogodbene kurirske službe DPD, GLS, DHL ali TNT.

Naročila se med delovnimi dnevi posredujejo kupcu najkasneje v roku 24 ur od prejema naročila. Naročila ob vikendih in praznikih bodo predana kurirju naslednji delovni dan.

Stroške poštnine krije kupec, in sicer 5 € v Sloveniji in 18 € zunaj Slovenije. Kupec dobi obvestilo o sledilni številki paketa v roku 24 ur (med delavniki) po plačilu naročila.

Če pošiljka ni dostavljena zaradi krivde stranke (stranka je dala napačen poštni naslov, ni preklicala pošiljanja ali ni poskrbela za prevzem paketa) in je bilo naročilo poslano nazaj v Knajfi, je stranka odgovorna za vse stroške dostave na obeh straneh (posredovanja in vračila). Če želi stranka prejeti paket, mora poravnati stroške ponovne dostave.

Kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah zunaj EU.

ODPOVEDI

Stranka ima pravico vrniti neuporabljene izdelke v štirinajstih (14) dneh od datuma prejema izdelka(ov). Vrnjeni izdelki in embalaža izdelkov morajo biti v enakem stanju kot pri prejemu. V tem primeru bo plačilo kupcu vrnjeno v 30 dneh po vrnitvi izdelka. Stranka mora sama plačati stroške vračila. Embalaža izdelka mora biti nepoškodovana in izdelek ne sme imeti znakov uporabe.

Če izdelek, ki ga vračate, ni več brezhiben (izdelek je bil uporabljen ali ga je kupec poškodoval), plačilo ne bo vrnjeno kupcu.

Nadomestilo za izgubljeno pošiljko se izda šele po tem, ko kurirska služba uradno izjavi, da se paket obravnava kot izgubljen.

VAROVANJE PODATKOV

Podjetje se zavezuje, da bo z vsemi pridobljenimi podatki v procesu izvajanja storitve ravnalo s poslovno skrivnostjo in podatkov ne bo posredovalo nepooblaščenim tretjim osebam.

REŠEVANJE SPOROV

Stranka in podjetje bosta morebitne spore reševala sporazumno, v nasprotnem primeru pa bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

OSTALA DOLOČILA

Podjetje si pridržuje pravico do sprememb in napak v prospektih, katalogih in cenikih, ki ne vplivajo neposredno na sam izdelek. Slike so simbolične, zato ni nujno, da boste prejeli nož, ki je identičen fotografiji na naši spletni strani.

Pridržujemo si pravico spremeniti splošne pogoje brez predhodnega opozorila in obvestila.

PODATKI O PODJETJU

S spletnim mestom www.knajfi.com upravlja podjetje Liwas d.o.o.
LIWAS spletne storitve d.o.o. Dunajska cesta 116, 1000 Ljubljana
MATIČNA ŠTEVILKA: 8049793000, DAVČNA ŠTEVILKA: SI20259247
IBAN: SI56 1010 0005 6228 276, odprt pri banki Intesa Sanpaolo

Splošni pogoji poslovanja podjetja stopijo v veljavo s 8. 6. 2022.