POLITIKA ZASEBNOSTI

Liwas d.o.o. se zavezuje k spoštovanju ter varovanju vaše zasebnosti. Ta pravilnik je osnova za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki jih bomo prejeli od vas oz. nam jih posredujete, ko obiščete našo spletno stran ali opravite nakup. Spletna trgovina Knajfi deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1. Zavezujemo se, da osebne podatke, pridobljene z vaše strani, skrbno varujemo.

 • SPLOŠNO – zbiranje osebnih podatkov

Trgovec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bomo uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponujamo. Liwas d.o.o. spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, ki mu Liwas d.o.o. posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

 • UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Liwas d.o.o. v spletni trgovini www.knajfi.com za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje podatke uporabnikov:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • podatke o plačilu (vključno s številko kreditne kartice);
 • IP naslov.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Liwas d.o.o. ne odgovarja. Zbiranje vaših podatkov je potrebno za obdelavo nakupa, da vam zagotovimo uspešen nakup, uredimo vse v zvezi s pošiljanjem, izdamo račun z vsemi potrebnimi podatki, z vami komuniciramo ter vam zagotovimo informacije ali oglase v zvezi z našimi izdelki.

 • PIŠKOTKI IN IP NASLOVI

Liwas d.o.o. vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek (t. i. »cookie«) za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti. Knajfi lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi identifikacijsko številko uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov. Knajfi lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Knajfi zbira tudi IP naslove, s katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 • PLATFORMA

Kot platformo za svojo spletno trgovino uporabljamo Shopify. Kako Shopify uporablja vaše osebne podatke, si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.shopify.com/legal/privacy.

 • OGLAŠEVANJE

Ker stremimo k čim boljšemu poslovanju, uporabljamo oglase in tržna sporočila z uporabo storitve Google Analytics. Podatke o uporabi naše spletne strani in vaših nakupih si izmenjujemo z oglaševalskimi partnerji z namenom ciljnega oglaševanja za čim večjo prepoznavnost spletne strani. S ciljnim oglaševanjem spremljamo uporabnika glede na zgodovino nakupov in obisk naše spletne strani ter mu s tem ponujamo naše izdelke. To pomeni, da se vam na spletu pojavljajo oglasi naše spletne strani. Več o načinu uporabe vaših podatkov si lahko preberete na https://policies.google.com/privacy?hl=en..

 • IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV

Knajfi je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Tako ne bomo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredovali osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bomo omogočili tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Knajfi.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Liwas d.o.o. teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakor koli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Prav tako podatkov uporabnikov ne bomo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Knajfi lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. DPD, GLS, DHL, TNT) bomo zaupali le podatke, potrebne za dostavo (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bomo stopili v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

 • IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Redno ali honorarno zaposlene osebe pri podjetju Liwas d.o.o., ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z našim podjetjem.

Registrirani uporabniki lahko kadar koli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Liwas d.o.o. bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

 • SPREMEMBE PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI:

Vse spremembe bodo objavljene na spletni strani www.knajfi.com pod zavihkom Pravilnik o zasebnosti. Podjetje LIWAS d.o.o. si pridržuje pravico, da spremembe pravilnika pošlje na elektronski naslov stranke.

Vsaka stranka lahko skladno s pravilnikom pridobi pravico do dostopa do njenih podatkov, ki jih podjetje hrani.

 • DODATNA POJASNILA

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede naše politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov info@knajfi.com.