Piščančji file z njoki v omaki s porom, koruzo in limono

V Knajfi kulinarične kotičku pripravljamo slastno kosilo, piščančji file s njoki v omaki s porom, koruzo in limono, katero boste lahko z velikim veseljem poslužili svojim bližnjim.

Tokrat skupaj s sodelovanjem 220 stopinj poševno.
Sestavine: 
2 piščančja fileja
250 g njokov
200 ml smetane za kuhanje
100 ml piščančje jušne osnove
1 por & 2-3 stroki česna
limonina lupinica
limonska trava
pražena čebula
1 čili ali feferon
malo koruze & peteršilj
timijan
poper & sol
olivno olje & malo masla  



Recept za jed:

​Najprej si pripravimo meso. Meso obrišemo do suhega, pokapljamo z olivnim oljem in ga začinimo z nastrgano limonino lupinico, svežim timijanom, soljo in poprom. Začimbe dobro vtremo v meso, pustimo na pultu slabo uro, da se marinira in ogreje na sobno temperaturo. 

Na drobno narežemo: česen, sredico limonske trave ter čili oz. feferon. Por grobo narežemo. Meso popečemo na srednje nizkem ognju, ga odstranimo iz ponve, na maščobo ki je ostala, dodamo še malo masla in na hitro popražimo čili, česen ter limonsko travo. Dodamo por, solimo, da por hitreje ovene in vse skupaj še malo popražimo. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo koruzo, smetano za kuhanje, popramo, dodamo meso in vse skupaj pokrito kuhamo še nekje 5 minut. V kolikor ste premalo spekli piščanca, podaljšajte čas kuhanja. ​V kolikor boste namesto jušne osnove, ki je že slana, uporabili vodo, omako solite.

Ta čas, ko se omaka kuha, skuhamo njoke. Njoke dodamo piščancu in jed še dodatno obogatimo s praženo čebulo, čilijem in peteršiljem.

Pa dober tek!